Sosiaalisen median upotukset

WordPressin avulla voit upottaa suoraan joitain sosiaalisten medioiden sisältöjä sivustollesi ilman erillisiä lisäosia. Kaikki suoraan tuetut upotukset tehdään samalla kaavalla:

  1. Etsitään linkki sosiaalisen median päivitykseen, tiliin tms.
  2. Liitetään tämä linkki WordPressin editoriin omaksi kappaleekseen
  3. Tämä linkki muuttuu automaattisesti upotukseksi

Tämä ohje kertoo yleisimpien upotusten tekemisen. Täyden listan tuetuista palveluista löydät WordPressin dokumentaatiosta.

Youtube

Voit upottaa Youtubesta videoita ja soittolistoja. Youtube tarjoaa erilaisia parametreja lisättäväksi videon URL-osoitteeseen, joilla voit esimerkiksi näyttää oletuksena tekstitykset tietyllä kielellä. Katso koko lista Youtuben ohjeesta.

Yksittäisen videon upottaminen

Etsi haluamasi video Youtubesta ja siirry katsomaan videota. Kopioi osoite selaimen osoiteriviltä ja liitä se WordPressin tekstieditoriin omaksi kappaleekseen.

Esimerkki: https://www.youtube.com/watch?v=sUsMdJXMcJ0

Onko käytössäsi Vimeo? Saat upotettua videon samalla kaavalla.

Soittolistan upottaminen

Siirry katsomaan haluamaasi soittolistaa. Kopioi URL-osoite selaimen osoiteriviltä ja liitä se sisältöösi omaksi kappaleekseen.

Esimerkki: https://www.youtube.com/watch?v=dNlsfnTH0_0&list=PLLm-OMHm1fM1iYGHCrpkF0NzkL3pUxYQ0

Twitter

Yksittäisen twiitin upotus

Siirry Twitteriin ja etsi haluamasi twiitti, valitse oikeasta yläreunasta ”Copy Link to Tweet” ja liität sen omalle rivilleen tekstieditorissa.

Esimerkki: https://twitter.com/aucor/status/902474074856849408

https://twitter.com/aucor/status/902474074856849408

Twitter-tilin upotus

Siirry selaimellasi Twitterissä henkilön tai organisaation tilin näkymään ja kopioimalla linkki osoiteriviltä. Liitä linkki omalle rivilleen tekstieditorissa, jolloin siitä muuttuu suoraan upotukseksi.

Esimerkki: https://twitter.com/aucor

Facebook

Facebookista on oletuksena tarjolla vain yksittäisen päivityksen upotus. Esimerkiksi sivun tai aikajanan upotus on kuitenkin mahdollista iframen avulla.

Facebook-postaus

Siirry Facebookkiin ja etsi haluamasi tilapäivitys. päivitys. Klikkaa vasemmassa yläreunassa sivun nimen alla olevaa päivämäärää, josta saat päivityksen osoitteen

Kun klikkaat päivämäärää päädyt tilapäivityksen ”omaan näkymään” ja selaimen osoiterivillä näkyy tilapäivityksen osoite. Kopioi se sieltä ja liitä WordPressiin omaksi kappaleekseen.

Esimerkki: https://www.facebook.com/Aucoroy/posts/1750294088333532

https://www.facebook.com/Aucoroy/posts/1750294088333532

Muut Facebook-upotukset

Facebookista voi upottaa aikajanan tai sivun Facebookin omalla iframella, jonka voi tehdä Facebookin omalla työkalulla. Iframen upotus WordPressiin on usein estetty tietoruvasyistä, jolloin voit tarvita WordPressiin Iframe-lisäosaa.

WordPressille on saatavilla myös useita lisäosia, joiden avulla erilaista lisäosia Facebookin sisältöä pystyy upottamaan sisältöön.

Instagram

Instagrammista saa suoraan upotettua vain yksittäisen kuvan. Muihin upotuksiin tarvitaan lisäosia.

Yksittäisen kuvan upotus

Etsi kuva Instagrammista selaimella ja klikkaa se auki. Kopioi URL-osoite selaimesi osoiteriviltä ja liitä se omaksi kappaleekseen WordPressin tekstieditoriin.

Esimerkki: https://www.instagram.com/p/BYiJYE8jY63/?taken-by=aucorcctv

https://www.instagram.com/p/BYiJYE8jY63/?taken-by=aucorcctv

SlideShare

Voit upottaa SlideSharesta diaesityksiä. Etsi haluamasi esitys SlideSharesta ja klikkaa se auki. Kopioi URL-osoite selaimesi osoiteriviltä ja liitä se WordPressiin omaksi kappaleekseen.

Esimerkki: https://www.slideshare.net/TeemuSuoranta/how-to-ensure-a-long-life-span-for-a-website-wphelsinki-2112016

SoundCloud

Voit upottaa SoundCloudista yksittäisiä kappaleita/podcasteja tai kokonaisen tilin.

SoundCloud-kappaleen upotus

Siirry selaimellasi SoundCloudiin ja klikkaa auki haluamasi kappale. Kopioi selaimesi osoiteriviltä URL-osoite ja liitä se WordPressiin uudeksi kappaleeksi.

Esimerkki: https://soundcloud.com/simple-advanced-wp-podcast

https://soundcloud.com/simple-advanced-wp-podcast/jakso-4-monikielisyys

SoundCloud-tilin upottaminen

Voit upottaa kokonaisen SoundCloud tilin klikkaamalla selaimella tilin auki ja kopioimalla osoitteen selaimen osoiteriviltä. Liitä URL-osoite WordPressiin omaksi kappaleekseen.

Esimerkki: https://soundcloud.com/simple-advanced-wp-podcast

Issuu

Voit upottaa Issuusta näköislehtiä suoraan osoitteen avulla. Klikkaa selaimellasi Issuusta auki haluamasi näköislehti ja kopioi selaimen osoiteriviltä URL-osoite. Liitä osoite omaksi kappaleekseen WordPressiin.

Esimerkki: https://issuu.com/sisaministerio/docs/sismin_esitea5_20s_suomi_viestint__

https://issuu.com/sisaministerio/docs/sismin_esitea5_20s_suomi_viestint__

Spotify

Voit jakaa Spotifysta soittolistan tai yksittäisen kappaleen.

Spotify-kappaleen upottaminen

Etsi haluamasi kappale Spotifysta ja klikkaa rivin lopussa olevaa kolmea pistettä, joista aukeaa valikko. Valitse ”Jaa” sekä ”Kopioi linkki leikepöydälle”. Siirry WordPressiin ja liitä linkki uudeksi kappaleeksi.

Esimerkki: https://open.spotify.com/track/2374M0fQpWi3dLnB54qaLX

Spotify-soittolistan upottaminen

Siirry haluamaasi soittolistaan Spotifyssa (sovellus tai selain). Klikkaa kolmesta pisteestä auki valikko ja valitse ”Jaa”.

Valitse sen jälkeen ”Kopioi linkki leikepöydälle”. Siirry tämän jälkeen WordPressiin ja liitä linkki uudeksi kappaleeksi.

Esimerkki: https://open.spotify.com/user/teemunius/playlist/3HIQBwYafo9SYnPuHKzk41