Malliohje

Tämä on malliohje, joka opastaa sähköisen käyttöohjeen ominaisuuksiin. Löydät esimerkkejä oikeista ohjeista myös julkisista ohjeista.

1. Ohjeen linkki ja salasana

Oma ohjeesi on suojattu salasanalla. Kun syötät salasanan, kirjautumisesi muistetaan 10 päivää tai vähemmän jos sammutat laitteesi välillä. Salasanaa ei siis tarvitse olla syöttämässä jatkuvasti.

Linkki omaan ohjeeseen tulee näkyville WordPressin ohjausnäkymään eli heti kun kirjaudut sisään omaan sivustoosi. Voit tietysti tallentaa linkin myös esimerkiksi kirjanmerkkiin tai organisaatiosi intranettiin.

2. Sisäinen haku

Ohjeen alusta löydät ohjeen sisäisen haun. Tämä haku etsii hakusanalla juuri auki olevasta ohjeesta. Näet heti tulosten määrän kun olet kirjoittanut vähintään kaksi kirjainta. Voit siis siirtyä helposti ohjeessa juuri johonkin tiettyyn aiheeseen ilman koko ohjeen selailua.

2.1. Hakutuloksien välillä liikkuminen

Kun olet kirjoittanut hakutuloksen ja klikannut ”Hae” (tai painanut enteriä), siirryt suoraan ensimmäiseen tulokseen. Kaikki hakuasi vastaavat kohdat on korostettu sinisellä ja aktiivinen kohta näytetään tummansinisenä.

Näet yläkulmasta tulosten määrän ja voit nuolinäppäimistä liikkua hakutulosten välillä. Painamalla rastia saat suljettua haun ja poistettua korostukset.

3. Sisällysluettelo

Sisällysohjeeseen muodostuu automaattisesti sisällysluettelo, jonka saat auki oikeasta alakulmasta. Sisällysluettelo sisältää kaikki 1. ja 2. tason otsikot ja klikkaamalla otsikkoa pääset siihen kohtaan ohjetta.

4. Ankkurilinkit

Kaikista otsikoista löytyy valmiiksi ankkurilinkit. Otsikon jälkeen löytyy linkki-ikoni ja kun klikkaat sitä ikonia, saat kopioitua linkin juuri siihen kohtaan. Voit jakaa kollegoillesi linkin suoraan tiettyyn osaan ohjetta, jolloin muut käyttäjät pääsevät suoraan siihen kohtaan syötettyään salasanan.